Csajbók Éva - Dr

SZAKTERÜLETE: endokrinológia, belgyógyászat, diabetológia, obezitológia, hipertonológia

Csajbók Éva

Általános orvosi diplomát 1994-ben szerzett-  summa cum laude minősítéssel, ezt követően előbb belgyógyászati, majd endokrinológiai szakorvosi képesítést szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 2006-ban a Magyar Diabétesz Társaság minősített orvosa címet kapott, majd 2015-ben diabetológia, obezitológia, hipertonológia licenszet szerzett. Fitness- és testépítő edzői kepésítéssel is rendelkezik, mely fontos a túlsúlyos betegek mozgásterápiájának tervezésében.

Fő tevékenysége jelenleg az endokrinológiai és diabetológiai betegek ellátása, kivizsgálása, gondozása, túlsúlyos-elhízott betegek dietetikai és életmód-,valamint mozgásterápiás tanácsadása, a női és férfi eredetű meddőség kivizsgálása, kezelése. 


Önéletrajz

Az endokrinológia tárgykörébe tartozó minden kórkép – így a hypothalamo-hypophysealis-, a pajzsmirigy-,a mellékpajzsmirigy, a mellékvese-, a nemi hormonális zavarok, az csontritkulás  kivizsgálása, kezelése is a profil része csakúgy, mint a szénhidrátanyagcsere-zavarok feltárása és komplex terápiája.

A magyar felnőtt lakosság 67%-a túlsúlyos, mely jelentős terhet ró mind a családokra, mind az egészségügyre azzal, hogy nagy rizikót jelent diabetesz és korai kardiovaszkuláris betegségek megjelenésére. Az elhízás kezelése komplex terápiás hozzáállást igényel. melynek része mind a dietetikai, mind a mozgásterápia.

A cukorbetegség (diabetesz) mihamarabbi felismerése, a helyes életmód oktatása, a legkorszerűbb, leghatékonyabb, egyénre adaptált kezelési módok beállítása és a betegek pszichés és orvosi támogatása, rendszeres oktatása elengedhetetlen a hosszú távú szövődménymentes állapot fenntartásához, ezért célunk betegeink komplex szemléletű oktatása és gondozása.

A gyermekvállalás időpontjának kitolódásával, a túlsúly gyakoribbá válásával egyre gyakrabban szembesülünk a meddőség problémájával. Az infertilitás (meddőség) kivizsgálása sokrétű, összetett, több szakma összehangolt munkáját szükségessé tevő tevékenység. A kivizsgálás elengedhetetlen része az endokrinológiai, a metabolikus vonatkozások feltárása, azok kezelése, a legmegfelelőbb status elérése a  lehető legproblémamentesebb gyermekvállaláshoz.

' .'

« vissza