Ételallergia tesztA kezelés ISMERTETŐJE:Tekintse meg megújult belgyógyászatról szóló weboldalunkat, ahol az ételallergiáról is olvashat:
belgyogyaszat-szekesfehervar.hu

Amennyiben ételallergiára utaló tüneteket észlel (szájzsibbadás, viszketés, kiütések, hasmenés, légzési nehézségek stb.), akkor érdemes bejelentkezni ételallergia tesztünkre. Az ételallergia teszt gyors és egyszerű. Vérből akár 36 féle alapvető élelmiszer IgE ellenanyagát lehet megvizsgálni!  Az ételallergia teszt által kimutatott, allergiás reakciót kiváltó élelmiszerek dietetikai tanácsadónk segítségével könnyedén kihagyhatóak az étrendből.

Az ételallergiások száma folyamatosan nő, a felnőttek körülbelül 2 százaléka, a gyermekek körülbelül 6 százaléka valódi ételallergiás. Sok embernek van viszont intoleranciája (elviselési képtelenség, amelyhez az immunrendszernek nincs köze) bizonyos ételek iránt, amely kellemetlen tünetek kialakulását jelenti az adott étel fogyasztása után.

Az ételallergiát (étel-túlérzékenységet) azért fontos elkülöníteni az étel-intoleranciától, mert az ételallergia veszélyesebb, akár halálhoz is vezethet. Az ételallergiát és az intoleranciát nem mindig könnyű felismerni és elkülöníteni, de ha gondolnak rá, megfelelő vizsgálatok segítségével egyértelműen felállítható (vagy kizárható) a diagnózis, ezáltal lehetőség nyílik a hatékony megelőzésre.

Önnek fokozott kockázata van az ételallergia kialakulásával szemben, ha az allergiás megbetegedések (szénanátha, asztma vagy ekcéma) gyakoriak a családban. Az a gyerek, akinél az egyik szülő allergiás, 50 százalékos valószínűséggel fog allergiában szenvedni. Ha mind a két szülő allergiás, akkor 70 százalék az allergia kialakulásának valószínűsége.

Milyen tünetekkel jár az ételallergia?

Az allergiás reakció lehet kellemetlen, de veszélytelen, bizonyos esetekben azonban életveszélyes is. Az ételallergia tünetei általában az adott étel elfogyasztását követően néhány perccel vagy néhány órával alakulnak ki. A valódi ételallergia leggyakoribb tünetei az alábbiak, amit befolyásol az ételallergia típusa is:

a száj zsibbadása;a bőr viszketése;csalánkiütés - gyorsan kialakuló, helyüket (több óra alatt) változtató, nyomásra elhalványuló, kiemelkedés nélküli piros foltok a bőrön;az ajkak, az arc, a nyelv és a torok, vagy akár a test egyéb részeinek megduzzadása;ziháló légzés, az orr nyálkahártya megduzzadása, súlyos esetben légzési nehezítettség;hasi fájdalom, hasmenés, émelygés, hányás;szédülés, ájulás;ekcéma - lassan kialakuló, helyét nem (vagy alig) változtató, durva felszínű bőrmegvastagodás, amely általában ott alakul ki, ahol a bőr az allergiát okozó anyaggal kapcsolatba került.

Egyre több embernél jelentkezik a krónikus élelmiszerérzékenység. Az étkezés utáni puffadás, migrén, hasmenés, súlyproblémák, bőrtünetek, hasi görcsök hátterében is gyakran élelmiszerérzékenység (ételintolerancia) állhat.
 

Az ételallergia teszt gyors, egyszerű és a konzultációt követően páciensünknek csupán vérvételre kell befáradnia. Vérből akár 36 féle alapvető élelmiszer IgE ellenanyagát lehet megvizsgálni!  Az ételallergia teszt által kimutatott, allergiás reakciót kiváltó élelmiszerek dietetikai tanácsadónk segítségével könnyedén kihagyhatóak az étrendből.

NE SZENVEDJEN TOVÁBB!

Ha elege van a visszatérő emésztési tünetekből, keresse fel klinikánkat és kérjen konzultációs időpontot!« vissza a kezelésekhez